المقادير
500غرام جوز هند مطحون
تلات حبات بيض
فانيلا او اي عطر حسب الدوق
250غرام سكر ناعم
قشر ليمونه مبشور
التزيين
بياض بيضه
جوز هند ابيض او ملون
اي فواكه مجففه او مكسرات حسب الدوق
التحضير
لازم جوز الهند يكون مطحون اولا.نضعه في اناء .نضيف السكر الناعم.نضيف الفانيلا او اي عطر تاني .(ممكن نختار العطر حسب لون جوز الهند المخصص للتزيين.متلا لو عايزين في اللون الاخضر ممكن العطر يكون عطر الفستق.لو عايزين اصفر ممكن عطر الليمون).نضيف على الخليط قشر الليمون المبشور.نخلط الكل جيدا.
نضيف البيض حبه تلو الاخرى لغاية الحصول على عجينه متماسكه.( ممكن لو البيض كبير حبتين و نصف تكفي).
بعد الحصول على عجينه متماسكه نشكل كريات صغيره قطرها تقريبا تلاته سنتيمتر
و نمرر هده الكريات في بياض البيض ثم في جوز الهند الملون او الابيض.
ثم نزين كل حبه بالمكسرات في اعلاها او فاكهه مجففه.
نضع الحلوى في الفرن لمده 15 دقيقه تقريبا مع مراقبه اسفل الحلوى.
تحضير القطر
نصف لتر ماء+سكر+ليمونه كامله مقطعه
نترك القطر يغلي على النار حتى يتكاثف قليلا
بعد اخراج الحلوى من الفرن نتركها تبرد ثم نضع كل حبه في القطر اللي حضرناه و هو سخن.
و بالهنا و الشفا
اتمنى ان الوصفه تعجبكم